ARCHIEF - 31 juli 2021

TIJS VANNESTE & DE PELIKANEN

 

TIJS VANNESTE & DE PELIKANEN – “Hier is’t Goed”

Tijs Vanneste, creatieve duizendpoot en goochelaar met woorden, laat "Hier is't Goed" op het publiek los. Samen met 'De Pelikanen' brengt hij een verzameling in het Dessels gefluisterde, gesproken en gezongen liedjes. Live omringt Tijs zich met een topband met rasmuzikanten zoals: Mario Goossens, Paul Van Bruystegem, Karel Van Mileghem, Serge Feys, Jan Oelbrandt & Sam Vloemans. Goed volk dus! 

"Het Gevaar" werd al vooruitgeschoven als themanummer voor de Te Gek!?-campagne, die psychische problemen bespreekbaar wil maken. "Den Tijd" is Tijs z’n eigenzinnige bewerking van Bob Dylans "The Times They Are A-Changin’’. Voor "Duzend Keer" verleidde hij Kempendochter Kate Ryan tot een onvervalst countryduet. "Voor mij is Kate gewoon Katrien. Ik wist dat ze dit soort muziek wil maken."

Misschien is het belangrijkste nummer op de plaat wel: "Twijfels". Een song over jezelf niet voorbijlopen en zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. Of is het "Pelicano"?! Een nummer over wie Tijs had kunnen worden, door het succes van Van Echelpoel. Gelukkig zien ze in De Kempen dwars door zijn faam, en is Tijs gewoon nog altijd één van hen. 

Uit de titel voor zijn show ‘Hier is’t goed’ spreekt zijn liefde voor De Kempen:

"Onlangs had ik het nog eens voor: na het sluitingsuur van een café, belandde ik bij mensen thuis. Een hele nacht heb ik bij wildvreemden aan hun tafel in de living gezeten, pinten drinken. Toen mijn vrouw ’s ochtends vroeg waar ik had gezeten, kon ik alleen maar antwoorden: ‘Geen idee’. Dat psychedelische randje aan De Kempen, ik heb daar altijd van gehouden."

 

Photo's By Peter Goossens