ARCHIEF - 25 Juni 2019

More Songs 'Bout Wind And Love

Herdenking Tornado 1967

Amper twee jaar geleden herdacht onze gemeente de vijftigste verjaardag van de alles verwoestende tornado die onze dorpskern helemaal in  puin legde.  Het werd een serene maar prachtige herdenking waar alle bewoners werden uitgenodigd om dit natuurfenomeen samen te gedenken.  Tevens werd één van de actieve leden van Renessound op die dag gedoopt.   Het was Boudewijn Kenis, zevende zoon van het geslacht Kenis uit de Zijlhovenstraat die op 25/06/1967 in de kerk werd overgoten met wijwater.  Niet veel later toen de harmonie de feestelijkheden muzikaal inzette sloeg het noodlot onverbiddelijk toe.   De hemel kleurde donker en een onheilspellende stilte vulde het gemeenteplein.  

Renessound trekt op dinsdag 25 juni terug naar de tornadotoren om daar in een intiem maar prachtig kader de jaarlijkse 'verjaardag' van de tornado  luister bij te zetten.

De tornadotoren is voor velen het monument bij uitstek en ijkpunt van deze tragische dag meer dan 50 jaar geleden.  Wij wensen met een uniek concert op een historische locatie deze dag jaarlijks terug onder de aandacht te brengen.  

Jan Goossens (The Many Moons) zal samen met gitarist Stijn Van Dyck (The Many Moons) een muzikale ode brengen aan deze bijzondere en gitzwarte dag in de geschiedenis van Oostmalle.  

Jan en Stijn brengen met "more songs ‘bout wind and love" liederen die ook als thema onder meer 'de wind' met zich mee dragen.  Het unieke van dit concert is dat de tornadotoren fungeert als podium voor dit concert.   De toeschouwers zullen in kleine groepjes (afhankelijk van het aantal) telkens begeleid worden naar de eerste etage van de tornadotoren voor het concert.  De rest kan in afwachting of na het optreden genieten van Malse geneugten (trappist, tripel, ...) in onze pop up bar aan de ingang van de tornadotoren.

Renessound slaat voor deze herdenking de handen in elkaar met Toerisme Malle.   U hoeft geen entree te betalen, die is gratis!

Noteer met stip deze datum in je agenda en beleef de tornado herdenking op een unieke muzikale wijze!