ARCHIEF - 19 juni 2021

JANEZ DETD

The 25 K Show

Support : Harry Gagger

 

Celebrating 25 years of punk!

Renessound pakt op schrikkeldag uit met een klepper van formaat!  Een extra dag op de kalender vieren wij in stijl met een extra concert. 

Op zaterdag 29 februari gooien wij de deuren van zaal De Notelaar open voor de ontvangst van de legendarische punkband Janez Detd.  Renessound heeft Janez Detd. Kunnen strikken voor een exlcusieve try out show.

Nikolas Vanderveken en zijn kompanen waren in de jaren ’90 niet weg te branden van de radio en televisie.   Ze haalden de mosterd voor hun sound bij de grote Amerikaanse punk bands die een hele generatie mee trokken in hun zog en op hun skate boards.   Bands als Bad Religion, Pennywise, Green Day en The Offspring verkochten miljoenen albums en trokken horden trouwe fans naar hun concerten.  Janez Detd. Spiegelde zich maar wat graag aan hun grote voorbeelden en het duurde niet lang Was voor de band een begrip was bij de skatepunkers in ons landje.  Ook in Oostmalle waren ze toen een graag gezien gast.  Maar toen ze hun cover ‘take on me’ van A-HA loslieten haalden ze opeens ook de nationale charts en waren ze plotsklaps bekende koppen.  Ze lieten de roem echter niet aan hun hart komen en timmerden keihard verder aan de weg met als klap op de vuurpijl hun alom geprezen album ‘Anti Anthems’.   Een knaller van een album.  Ook live stond de band als een huis en ze gaven altijd het volle pond.   Janez Detd is tot op vandaag na The Kids en Funeral Dress zonder twijfel de grootste punkband van ons land.

Zij vieren dit jaar hun 25ste verjaardag met een exclusief optreden in de Brielpoort in Deinze op 7 maart. Een éénmalige reünie waar alle huidige en ex-leden de revue passeren en een ‘best of’ van de meest legendarische Janez Detd. songs spelen. Met The 25 K Show wil de band zijn fans bedanken voor de jarenlange steun.

 Het optreden is helemaal uitverkocht maar geen nood …  Janez Detd zet eerst Oostmalle in vuur en vlam. 

 

 

Photo's By Peter Goossens