ARCHIEF - 19 juni 2021

Country Feedback Club / The Many Moons

 

Nooit tevoren keken wij zo har't' uit naar een Renessound-avond als naar deze. Na maanden van Covid miserie en de doodse stilte op alle podia staan we met Renessound terug in de steigers om jullie te verrassen met een uniek evenement. Op zaterdag 19 juni toveren we het middenplein van de jeugdlokalen (De Notelaar) om tot een heuse concertzaal waar u kan genieten van twee lokale top acts. the Country Feedback Club zijn lokale gasten die hun strepen al lang hebben verdiend. Guy Kennis (Wechel) en Guy Augustyns (Wuustwezel) staan samen al meer dan 20 jaar op het podium. Met hun americana roots muziek nemen ze je mee op muzikale trip naar het diepe zuiden van de US. Denk vooral aan de opzwepende rock 'n roll van Tom Petty, Neil Young, ... .
Life begins at 50, klinkt het wel eens, vooral uit de mond van wie die bewuste kaap net heeft gerond en zich vol goede moed voorneemt die vermaledijde midlifecrisis onder de duim te houden. The Many Moons doen er op hun eigen manier voordeel mee. Uit zijn door Het Leven gelooide ziel rukt Jan Goossens – een kwart eeuw na The Candy Men - 20 muzikale covers die hem én gitarist Stijn Van Dyck vergezelden op hun pad, vertolkt in eigenzinnige versies. We horen vooral bezieling en songs die ons iets meer vertellen dan de gemiddelde Pink’s of I’m From Barcelona’s van vandaag.
Goossens, een volbloed singer songwriter, bleef ook na het behalen van de Rock Rally finale in 1990, gepassioneerd werken aan eigen nummers. Samen met muzikanten als Serge Feys (TC Matic, Arno…) en Luc Van de Poel (The Kids) bracht hij met The Candy Men 4 CD’s uit.
Later bracht hij met The Many Moons 3 CD’s uit en momenteel staat hij samen met Styn Van Dyck op het ‘podium’ voor een reeks ‘huiskamerconcerten’ die ook geschikt zijn voor kleine clubs of café’s met een beperkt publiek.

 

Photo's By Peter Goossens