ARCHIEF - 23 februari 2019

CATBUG

CATBUG is de nom de plume van ​Paulien Rondou​, vierentwintig en de huidige winnares van ‘​De Zes​’, het Antwerpse provinciale pop -en rockconcours. 

Op 16 november 2018 bracht ze haar eerste lp ‘​Universe​’ uit op het gloednieuwe ‘​Illuminine Records’. ​ ‘​Kingfisher’ is de eerste single uit deze plaat. Paulien groeide op in Tervuren, studeerde kleinkunst aan het Conservatorium van  Antwerpen en woont momenteel op een boerderij te Westmalle​, de ideale artistieke      voedingsbode voor haar geesteskindjes, zo blijkt. ‘​Universe​’ is een ode aan leegte, eenzaamheid, één worden met de natuur en dromen over berglandschappen. Het is niet zomaar een plaat, de elf ​intieme slaapkameropnames zijn een verhaal, een reis doorheen Catbug’s artistieke spinsels van de voorbije jaren. Denk aan dierendromen en meditatieve films zoals ‘​Old Joy​’ van regisseur ​Kelly Reichardt en ‘​Cemetery of Splendour’​ van ​Apichatpong Weerasethakul​ en je waant je meteen op planeet Catbug.

Zaterdag 23 februari palmt zij de trouwzaal van het oude gemeentehuis van Oostmalle in met haar hemelse songs. Ze is een rijzende ster op Radio 1 en ze woont bovendien in onze gemeente.

 

Photos by Peter Goossens