ARCHIEF - 15 SEPTEMBER 2017

Bony King

Support Ruben Focketyn


Bony King 


Singer-songwriter Bram Vanparys heeft als The Bony King of Nowhere, dat voortaan gewoon Bony King zal heten, al drie albums en een soundtrack op zijn conto staan. Voor zijn vierde langspeler, die deze lente in de rekken ligt, trok hij vorig najaar naar Los Angeles. Samen met Ryan Freeland aan de knoppen nam Bram er 10 liedjes op, ondermeer met de nu al legendarische sessiedrummer Jay Bellerose (Robert Plant, Ray Lamontagne, Solomon Burke, Bonnie Raitt) en bassiste Jennifer Condos (Bruce Springsteen, Ryan Adams). Eric Heywood (The Pretenders, Ray Lamontagne) neemt op het grootste deel van dat album de pedal steel voor zijn rekening en dat zonder dat de liedjes ooit te Amerikaans gaan klinken. Een concert om naar uit te kijken!

 

Ruben Focketyn


Na een halve finaleplaats in Humo’s Rock Rally, enkele voorprogramma’s van Amy Macdonald en onder de arm te zijn genomen door Steven De Bruyn & Roland Van Campenhout bracht Ruben Focketyn in 2015 zijn eerste soloworp ‘The Man Inside The Bowl’ (2015) uit. Deze leverde hem airplay op Radio 1 op met de single ‘Beam Of Light’. Daarnaast toert hij met Wouter Deprez doorheen het Vlaamse landschap. Naar aanleiding van zijn liedje in hun voorstelling ‘Bloemen, Bijen en Borstbollen’ bracht hij z’n 2de solo EP ‘Fresh Dust, Part I’ uit. 
Nu heeft hij ook zijn eerste langspeler ‘Alpine Tundra’ met full band bezetting klaar, waarvan de single ‘Buffalo’ zijn eigen leventje leidt op Radio 1.
Dit keer brengt hij solo zowel werk uit zijn vorige EP’s als zijn full album tot leven.

 

Photos by Peter Goossens